logo tekst

De Diaconie heeft namens de gehele gemeente een vijftal kinderen en oma's geadopteerd. Meer info over de kinderen/oma's  vindt u hieronder. U kunt de kinderen ook een brief sturen. Per kind staat een correspondentieadres vermeld en de taal waarin u de brief kunt schrijven. Meer info vindt u door op het vergrootglas te klikken.

CORRESPONDENTIE adoptie GRANNY'S Dorcas

 1.  Onder correspondentie verstaan wij brieven, kaarten, foto's en tekeningen.
 2. Correspondentie geschiedt in de Engelse taal.
 3. U mag allerlei soorten kaarten verzenden die maximaal in een A5-envelop passen. Wat u verder mee kunt sturen kan alleen in de vorm van kleine, niet kostbare dingen, zoals een katoenen zakdoekje of iets anders dat plat en licht is.
 4. Wij verzoeken u geen pakjes, dikke enveloppen en geld te sturen - dit kan problemen bij de douane veroorzaken. Ook kan er jaloezie binnen het project ontstaan.

CORRESPONDEREN MET UW GRANNY

 1. U stuurt de post direct naar het veldkantoor in het land van herkomst van uw granny. De adressen van de veldkantoren staan op alfabetische volgorde in de adoptiemap en op de website. Van een aantal landen staan meerdere adressen vermeld; aan de hand van het projectnummer van degene die u sponsort kunt u zien welk adres voor u het juiste is.
 2. Voor de juiste posttarieven kunt u kijken op de website van PostNL. Op de envelop moet tevens een prioritysticker geplakt worden - deze zijn gratis te verkrijgen bij het postkantoor/postagentschap.
 3. Wij raden u ten zeerste af uw adres bekend te maken, om te voorkomen dat u rechtstreeks brieven ontvangt waarin wordt gevraagd om bijvoorbeeld geld of goederen te sturen.
 4. Wilt u een kerst- of paaswens of een verjaardagskaart naar uw granny sturen? Denkt u er dan aan dat het twee tot drie weken kan duren voordat de post daadwerkelijk bij de gesponsorde aankomt.
 5. Wanneer u uw granny schrijft, vermeld dan in de linkerbovenhoek van de envelop en de brief/kaart de naam en het dossiernummer van uw granny.
 6. Uw granny kan terugschrijven via onze contactpersoon ter plaatse. De contactpersoon verzamelt alle brieven, vertaalt ze zo nodig in het Engels en stuurt ze door naar Dorcas in Andijk. Dorcas stuurt de brieven door naar de adoptienemers.
 7. Dorcas kan niet garanderen dat er teruggeschreven wordt. De granny wordt enorm geholpen door uw ondersteuning, maar een relatie opbouwen kan in de praktijk tegenvallen. Een groot aantal granny's is niet in staat terug te schrijven, bijvoorbeeld door analfabetisme.